Sunday, September 28, 2014

Projek seterusnya...

nk buat apa reben byk2 ni.. tgk nty sy update tempahan apa kali ni. 
Masih dlm proses menyiapkan.

KAED FEST,IIUM GOMBAK... AWESOME!

1st time join booth ni semua.. 
Hari pertama 15/9/14  - Antara yg reitdelicious jual pada hari tu
V
V
Tutty Fruity

Sudah tentu Cheese bdebah kita yg hot gtu..
1st day hmm dlm 60cup

Ni wajib ade.. cat tongue 
10 set Macaron

Lolli choc pun selit...
Ni la rupanya..haha

Hari seterusnya - Terpaksa restock 60cup setiap hari... Perghh penangannya!!

Alhamdulillah. ..SOLD OUT in 1day. 60 cup cheese bdebah n Tutty fruity. Tqvm!!

Testimoni dr customer..dia ni nth ke berapa beli. tq ye!!
18/9/14It's awesome day! !

Walaupn ade gelak / trtanye npe nama produk#cheesebdebah ... It's simple. . Must try! Thats why I called it bdebah.haaha mmg rare!

Ada model sukarela..haaha
Model sukarela bergambar dgn antara produk @reitdelicious yg meletop gtu (tutty fruity) di#kaedfest14 .
19/9/14 -  Upgrade drpd polystrene box ke box transparent.
senang org nk tgk apa ada.
Macam biasa sold out lagi 60cup.. :)

Alhamdulillah..Ramai juga yg repeat beli tiap hari. Ada student lelaki bangsa apa tak pasti,  'speaking' bgai.. pagi tu dia beli 1 cheese bdebah.Then, ptg tu dtg semula kat booth sy ..terkejut gak selalu student lelaki krg beli2 mcm ni. Dia beli lagi 3cup terus. Esoknye pun dia dtg lagi..beli 3cup lagi.Flavour yg dia suka strawberry.hehe
nk amik gmbrnya tak sempat pulak..Maklum la masa tu sorang jaga.


Ada tapai pulut..ade org mintak tlg jual.
Alhamdulillah. . Our signature macaron pop n macaron in box SOLD OUT juga.. tqvm!! #kaedfest14#macaron #macaronsdaybyreitdelicious #iium #uia#dessert
Asal org lalu je..mesti tgk/usik2 bunga2 deco kat booth sy. Ada yg siap cium lg bunga pink tu.haha
bunga palsu dik..
Biskut lidah kucing yg box kecil pn sold out.hee :D
Satu lagi cerita..Anak beranak ni pun dtg juga beli.Dia bahasakan dirinya aunty..
mula2 beli satu tutty fruity..next day dtg lagi, dia kata smlm beli satu tak cukup habis kat anak2 dia je. Masa tu gak mmg dia amik bpe ye lupa daa.. mmg sorang satu cup. then ptg cikit lg anak dia dtg semula beli pula cheese bdebah.hehe mmg rasanya bdebah kn?? Thats why I called it bdebah.haaha mmg rare!




Nk borong jual balik pun boleh..

Restock sekali 60cup terus..Borong la selagi stok ade.hehe

Sedap hingga menjilat jari!!




Iklan seketika..

Cheese bdebah perisa coklat mnjadi pilihan si kembar. Hehe smpai lupa sudu ye. .
Nk ke nak guna jari pn bole tau!
Sedap hingga menjilat jari gtu. .tq ye dptkn cheese tu di sweetlittlemint. haa area Puchong mana nk dpt?? Ade di @sweetlittlemint la .. hanya rm2.50/cup sja. Butiknye mcm2 ado!!


Di sweetlittlemint. .
Terima kasih byk2 ye kpd semua yg membelinye. @reitdelicious akan restock cheese bdebah yg#sedapnakarwah tu Insyallah pada esok hari sempena opening sale butik @sweetlittlemint . Insyallah sale drpd @reitdelicious ade. Datang ramai2 ye.. tk nyesal punye. 
No.40A jln PU 7/3Pusat Bdr Puchong Utama47140 Puchong, selangor. Landmark:Belakang Aeon Big Puchong Utama. Depan 99 speedmart.Tingkat 1.

11/9/2014 - Tempahan daripada Pn Zila n En. Nazrul. Tqvm!!

200cup healthy vanilla muffins. . n 50pcs Baby cakes bouquet with robin egg blue theme for 
akikah Nur Fatihah Umairah. . 


sebelum di gubah..
zoom cikit..

view dari atas
Utk perjalanan jauh.. @reitdelicious boleh provide polystyrene ye utk set baby cakes bouquet mcm ni. 
Mcm ni tkdpt nk post tkot bunga kemana cakes nye kemana.

200 cupies healthy vanilla muffins




Betul ke betul??Lebih baik elakkan....

Jgn guna M2U / CIMB apps buat masa ni, atau buat transaction online dari smartphone. MyCERT raise red flag on malware issue. orang boleh ambil data & guna akaun kita. Malaysian Computer Emergency Response Team -http://www.mycert.org.my/en/services/advisories/mycert/2014/main/detail/1002/index.html

Promosi Raya Haji!! RM 10 je..........



Butterscotch choco drop. 
22pcs/balang ONLY RM10
Cod sekitar Gombak. . postage add rm6 
Whatsapp 0176947400.


Promosi raya haji!!





Almond crisps..250g (lbh krg 30-35pcs)

Normal price Rm24
NOW Rm20/balang.

Whatsapp 0176947400.
Cod sekitar Gombak.







Biskut Lidah Kucing > Promosi Raya Haji!!




Namanya biskut lidahkucing. Texture yg ringan n ranggup.Ramai tak tau biskut ni sebenarnya asal dr Indonesia.. mula berada di Malaysia dlm lbih krg 2thn lps. Ramai panggil rainbow cookies tp sy still guna nama aslinya Biskut lidahkucing. Lantak la org kata nama dia tk senonoh ke ape, dah diberi nama mcmtu...

So, sempena raya haji...

PROMOSI drpd @reitdelicious!

Biskut #lidahkucing (75pcs)
1for Rm20..
Buy 2 Rm35 
Cod area Gombak..
Whatsapp 0176947400
*selagi stok masih ada ye

Friday, September 5, 2014

KAED FESTIVAL 2014

Contract stall at IIUM,Gombak..
15/9 - 21/9/14

Opening..COMING SOON 27/9/14


HELLO..!! @reitdelicious akan berada di butik L'Couture Concept Store #lcoutureconceptstore SOON ya.. Produk2 terbaik #reitdelicious yg pasti menyelerakan juga available di butik tersebut  Stay Tuned
------------------------------------------
L'Couture Concept Store
18-2 Selaseh Commercial Centre, Jalan PPS1, 
Pusat Perdagangan Selaseh, 
68100 Gombak, Selangor

More info>>> klik sini

The perfect MACARON



Texture yg perfect mesti mcm ni.. No hole n chewy di dlm.
I LOVE IT!!!
5/9/14- Macarons by @reitdelicious. Pinky today..
5/9/14 -Dusty rose pink macarons... Fresh from oven. 
Area Puchong available at Sweetlittlemint
Continue tomorrow...  must 5pcs/box


Area Puchong boleh dapatkan di @sweetlittlemint .......


Landmark: Belakang Aeon Big Puchong Utama. 
Depan 99 speedmart. Tingkat 1

It's really amazing!!! ermm dappp


Di @sweetlittlemint ... Bkn skadar Butik aje. Mcm2 ade!!! Nk lepak sambil mkn makanan yg rare pn bole..tk gmbr ni bdak terus diam n ngaga bsr ble bg cheese bdebah sy tu. dap en???  kosmetik yg comel2 ,pkaian kanak2 , shawl, jelly shoe n lain2 pn ade... Yg penting harga berpatutan tau!! Haa area Puchong mana nk dpt?? Di Sweetlittlemint la..... ;D


Landmark: Belakang Aeon Big Puchong Utama. 
Depan 99 speedmart. Tingkat 1


Tuesday, September 2, 2014



Alhamdulillah..
Terima kasih sekali lg kpd yg pernah rasa produk reitdelicious n berurusan dgn sy.. Ape yg baik semuanye dtg dari Allah. Ade kekurangan smestinye daripada kesilapan sy sendiri. Maaf ye !!

Assalamualaikum..

Selamat malam dr sy,
Founder Reitdelicious. 

Apa kata dia?? Memang SEDAP..


Part 1 - Dah rasakan penangan cheese 'bdebah' reitdelicious tu... Tak nyesal punye!!

Part 2- Awat pnggl cheese 'bddebah'?? Die tanye..heehe
haaaaaa nak tau kena rasa dlu.

Part 3 - Wahh dah boleh tandingi Secret Recipe !! ecewaahh.. ;)
Die tanye lg............. tak muak? tu mesti nk lg tu.. 

nk ikotkn secret recipe muak ye? sy buat packing kck je bg smua dpt rasa.

Terima kasih sekali lg.. Ape yg baik semuanye dari Allah. Alhamdulillah.


Part 4 - Next time nk borong byk mna pn bole... ;D


Nak order Whatsapp 0176947400..
buat masa ni tak boleh post.maaf ye..


Area Puchong boleh dapatkan di butik @sweetlittlemint 
Selasa-ahad (10.30pg-8.30mlm)

 Alamat : No.40A jln PU 7/3 

 Landmark: Belakang Aeon Big Puchong Utama.
 Depan 99 speedmart. Tingkat 1.


OPENING SALE...FREE GIFT... SURPRISE!!!

Follow @lcoutureconceptstore to REPOST>HASHTAG>MENTION>TAGGED>WIN
"GIVEAWAY..!! GIVEAWAY.!!👯💃🎁🎉🎊 REPOST💋HASHTAG#💋MENTION💋TAGGED💋and WINNNNNNNNN🎁🎋🎉🎊🎈 Salam Hye kesayangan semua..!! Nak bgtau satu butik yang baru nk buka akhir bulan Sept ni.. Jom follow @lcoutureconceptstore @lcoutureconceptstore @lcoutureconceptstore -------------------------------- Ada Apa Dengan @lcoutureconceptstore ? 
Mcm2 ada ya..Ada handbag,clutch, inspired clothing,makanan sedap2,shawls cantik2,pandora,perfume,jubah,buku journalife, barangan kosmetik dah bnyk lg..Senang cerita semua ada complete dari head to toe, dari barangan baby sampai la ke dewasa..Produk @reitdelicious pn ade.
Rugi2 sape xdtg butik @lcoutureconceptstore --------------------------------------- 
Dgr cite Opening nnti diorg akan buat SALE KEBABOM.. Ada freegift, ada slot untuk FREE instant grooming & penggayaan hijab, yg penting semua barangan MURAH2.!! --------------------------------
Lagi satu SURPRISE nya kalo special guest kakak sayang xbusy time opening nnti, insyaallah dia akan dtg..Harap2 dia xbusy ya ndak (Artis lelaki handsome ya.. Ehem Ehem) TUNGGUUUUU..!! 
Dan lagi dan lagi nnti 
Alamat: L'Couture Concept Store 18-2 Selaseh Commercial Centre,
 Jalan PPS1,Pusat Perdagangan Selaseh,
68100 Gombak,Selamgor 

Landmark: Bersebelahan kedai tayar Good Year bangunan kuning dan berhadapan highway duke menghala ke Seri Gombak/Greenwood.. 
Exit baru ke Taman Selaseh dan Taman Samudera Gombak" via@PhotoRepost_app

Anyone???



Anyone nk order macarons??

Whatsapp terus ye ke 0176947400. Sbb next week n next 2 weeks @reitdelicious akn bz utk siapkan tempahan lain. By this week akan ade 2 trip #macarons akan dibuat.
 Min order 10pcs..boleh mix flavour. 



Ape2 tempahan yg nk pada hari lain boleh order seperti biasa ye. 





Macarons by Reitdelicious


Ordered by Nurul Jannah..
7creamcheese+7choc+3raspberry+3blueberry =20pcs macarons.


Mau mau?? Min order 10pcs only
 Flavour : strawberry/choc/blueberry/raspberry/butterscotch n lemon cream cheese. 
*can mix flavours  
Wsap 0176947400

Area Puchong boleh dapatkan di @sweetlittlemint 
Selasa-ahad (10.30pg-8.30mlm)

 Alamat : No.40A jln PU 7/3 
Pusat Bdr Puchong Utama 
47140 Puchong, selangor.
 Landmark: Belakang Aeon Big Puchong Utama.
 Depan 99 speedmart. Tingkat 1.

suka..??