Tuesday, October 28, 2014

Jemput warga Shah Alam & yang lain dtg ke Siniadafest..MACAM2 ADA!

[Dessert yg pastinye #sedapnakarwah] By @siniadafest 
"SECTION E BOOTH NO 20
Get it at #SiniAdaFEST 
Date: 1&2 november 2014 
Venue: Stadium Malawati Shah Alam 
Time: 10am-10pm Y
ou are welcome to come and join the fest. 
Don't miss out! 
Dua dessert ni mesti ada nanti..MUST TRY!

#callingforvendor #vendorMalaysia #kedaibisnesonline #onlinevendor #onlinebazaar #sayajual #stadiummalawati #shahalam #shoppingfest #shoopingfest #shoppingbazaar #IniBukanFestBiasa" via @PhotoRepost_app

Our signature macaron. . 
Jemput dtg warga Shah Alam/...
1&2 Nov reitdelicious ade di Stadium Malawati Shah Alam 
dapatkan macaron di section E booth no.20 tau..
jumpa disana!! 
#SiniAdaFest #creampuff #pastry #sayajual #reitdelicious #ISELL #isell #homemade #creampuffleleh #macaron #cadanganMakan #shahalam


Cream puff leleh pn insyallah ade..
jgn malu jgn segan..jemput dtg ;)




Nutella pod & peanut butter pod pn ado
 produk baru akan ada di stu nanti..dapatkan segera.
tak kn menyesal punye.

Butterscotch choco drop 
*tidak terlalu manis. MUST TRY!



Biskut ni mmg wajib ada..
sale kebabomm selama 2 hari aje.
special for siniadafest

Ramai artis turut serta dalam siniadafest bersama produk masing2



Jangan lupa singgah booth reitdelicious SECTION E booth no.20 tau..
Get it at #SiniAdaFEST 
Date: 1&2 november 2014 
Venue: Stadium Malawati Shah Alam 
Time: 10am-10pm Y
ou are welcome to come and join the fest. 
Don't miss out! 

Cream puff MELELEH


Produk baru .. boleh dptkan di @siniadafest
SECTION E booth no.20  
(Stadium Malawati Shah Alam)

 Cream puff meleleh. Will available soon.. 
Jemput dtg warga Shah Alam& yang lain.
1&2 Nov reitdelicious ade di Stadium Malawati Shah Alam > @siniadafest 
jumpa disana!! 
#SiniAdaFest #creampuff #pastry #sayajual #reitdelicious #ISELL #isell #homemade #creampuffleleh #cadanganMakan


Hujan hujan ni cream puff leleh ngn kopi paneh la ptg2 mcmni. .cream puff kalau baru keluarkn dr peti ais. Rasa mcm mkn aiskrim je. Tknk letak peti ais Pn dah sedap gak. 
Jd favorite baru dah...hehe 


Coming soon: Eclair...

Cream puff n eclair lebih krg sama aje. Bezanye eclair bentuk memanjang n ade coklat diatasnye. Keduanye tentu la sedap..

Chocolate box rectangle



Hapy anniversary! ! 
Thanks ye.. 
Ordered by Mien.. 
#sayajual #homemadechoc #coklat #homemade

Frozen pun ada..



Tempahan daripada org Perak


28/10/14- Ordered by Ernie dr Tronoh, Perak. 
Thank you! ! #sayajual #coklat #lollichoc #reitdelicious #chocreitdelicious #ISELL #isell #birthday #wedding #engagement #homemadechoc



Saturday, October 25, 2014

[New product by @reitdelicious ]



Peanut butter cookies pod n Nutella cookies pod 
Keduanye sedap..
2 in 1 box (16pcs)

Peanut butter cookies pod n Nutella cookies pod 
Will available at #SiniAdaFest (Stadium Malawati Shah Alam)
1&2 Nov section E booth no.20 
Whatsapp 0176947400




Friday, October 24, 2014

Repeat order


Againn, mad about macaron!! Me too..
18pcs Chocolate macaron ordered by Izzah. My regular customer. Thanks dear.. 
wil post tomorrow. #ISELL


Opening sales di GOMBAK!!

Official Opening : 25.10.2014





Ni nk bgtau @lcoutureconceptstore akan buka butik secara rasmi pada 25.10.14 (Sabtu) lokasi di Gombak..Student2 UIA Gombak semua bole serbu butik @lcoutureconceptstore nnti sbb ada best price untuk korang.. Ada mcm2 brg best nnti..handbags,clutch,clothing,food,shawls,pandora,perfume,jubah,buku journalife, kosmetik dll..Senang cerita semua ada complete dari head to toe, dari barangan baby sampai la ke dewasa..

---------------------------------------------
Opening nnti kami akan buat SALE KEBABOM.. Ada DOORGIFT, FREEGIFT, ada slot untuk FREE instant grooming(MUA Nurul) & penggayaan hijab (Fashion Designer),candy buffet, ada makan2, ada SECRET GIFT bernilai Rm100, Sale up to 50%,BUY 1 FREE 1,dan yg penting semua barangan MURAH2 dan mampu milik.!!
---------------------------------------------
Alamat:
L'Couture Concept Store
18-2 Selaseh Commercial Centre, 

Jalan PPS1,
Pusat Perdagangan Selaseh,68100 Gombak,Selamgor

Landmark:
Bersebelahan kedai tayar Good Year bangunan kuning dan berhadapan highway duke menghala ke Seri Gombak/Greenwood/Batu Caves.. Exit baru ke Taman Selaseh dan Taman Samudera Gombak

BUTTERSCOTCH CHOCO DROP.

Belum msuk oven lg aroma butterscotch nye mmg tidak terkawal. Hmmm rasa lapar pulak
*not too sweet 

Mana nk dpt??? Hanya di @lcoutureconceptstore ... 
25.10.2014 (Sabtu) special for OFFICIAL OPENING L'COUTURE CONCEPT STORE 
18pcs Pretzels full choc dazzle from @reitdelicious 

RM6 ONLY Come and get urs..!! See u there 💋


Mana nk dpt??? Hanya di @lcoutureconceptstore ... 
25.10.2014 (Sabtu) special for OFFICIAL OPENING L'COUTURE CONCEPT STORE 
18pcs Pretzels Strawberry choc from @reitdelicious 

RM6 ONLY Come and get urs..!! See u there 💋


Mana nk dpt??? Hanya di @lcoutureconceptstore ...
 25.10.2014 (Sabtu) special for OFFICIAL OPENING L'COUTURE CONCEPT STORE Biskut Lidah Kucing from @reitdelicious Come and get urs..!! See u there 


55 AMALAN SUNNAH RASULULLAH


1. PANDANGAN MATA
Pandangan mata adalah anak panah iblis. Lihat bukan muhrim sekali saja. Lihat kali kedua akan hilang nikmat ibadah 40 hari. Tiada kusyuk.

2 MAKAN GARAM
Celup jari kelingking dalam garam, menghisapnya sebelum dan selepas makan. Garam adalah penawar paling mujarab keracunan dan boleh menghalang sihir.

3. MINUM TANGAN KANAN
Sentiasa minum memegang gelas dengan tangan kanan. Iblis minum dengan tangan kiri.

4. SESAAT DI JALAN ALLAH
Sesaat berdiri di jalan Allah lebih baik dari solat di depan hajarul aswad pada malam Qadar walaupun hanya sekadar "hai kawan ayuhlah kita solat"

5. LANGKAH KANAN
Masuk masjid kaki kanan, keluar kaki kiri. Masuk rumah kaki kanan, keluar rumah kaki kiri. Masuk tandas kaki kiri, keluar kaki kanan.

6. MAKAN TIGA JARI
Nabi s.a.w makan kurma dengan 3 jari iatu jari ibu, telunjuk dan hantu. Kita makan nasi kalau susah bolehlah dengan 3 suapan pertama ikut sunnah.

7. JAMINAN ALLAH
3 orang mendapat jaminan Allah iaitu orang yang memberi salam sebelum masuk rumah, orang yang keluar ke masjid dan orang yang keluar ke jalan Allah.

8. GUNTING BULU
Apabila lelaki dan perempuan tidak menggunting, mengemas bulu kemaluan dan ketiak selama 40 hari, maka iblis akan bersarang dan berbuai di situ.

9. JANGAN BERSIUL
Jangan bersiul kerana sewaktu mula-mula dibuang ke dunia, iblis mengembara sambil bersiul-siul dan orang yang bersiul itu adalah penghibur iblis.

10. CARA POTONG KUKU TANGAN
Mula dari jari telunjuk yang kanan terus ke kanan sampai kelingking kanan, disambung dari kelingking kiri ke ibu jari kiri hingga ibu jari kanan.

11. CARA POTONG KUKU KAKI
Mula dari kelingking kanan ke sebelah kiri sampai kelingking sebelah kiri.

12. PANJANG LENGAN BAJU
Panjang lengan baju Rasulullah SAW adalah hanya sampai pergelangan tangan sahaja.

13. PAKAIAN KESUKAAN
Pakaian kesukaan Rasulullah SAW adalah gamis iaitu baju labuh atau kurta.

14. BERSIWAK
Jika didahului dengan bersiwak (bersugi), satu kali anda bertasbih maka Allah hitung 70 kali bertasbih. Jika bersolat akan dihitung 70 kali solat.

15. DOA DALAM SUJUD
Saat yang paling hampir antara seseorang hamba dengan Tuhannya ialah ketika bersujud kerana itu hendaklah kamu memperbanyakkan doa di dalamnya.

16. ADAB DI TANDAS
Masuk tandas kaki kiri, pakai alas kaki dan tutup kepala.

17. ADAB MAKAN
Hendaknya menghindarkan diri dari kenyang yang melampaui batas. Sepertiga makanan, sepertiga minuman dan sepertiga lagi untuk bernafas.

18. TIGA JENIS ORANG
3 jenis orang yang tidak akan dipandang oleh Allah SWT pada hari kiamat iaitu orang tua penzina, Raja yang berdusta, orang miskin yang sombong.

19. PAKAI MINYAK WANGI
Memakai minyak wangi adalah Sunnah maka pakailah terutama ketika hendak bersolat, ke masjid atau ke mana sahaja.

20. AMBIL WUDUK SEBELUM TIDUR
Gosok gigi dan ambil wuduk sebelum tidur malam kerana menjadi amalan yang sangat dirahmati dan menghindar gangguan iblis dan syaitan.

21. CINCIN PERAK
Pakai cincin perak di kelingking kanan atau kiri. Akan mendapat pahala Sunnah berterusan selama memakainya.

22. SOLAT FARDHU DI MASJID
Nabi SAW tidak pernah solat fardhu di rumah. Setiap langkah kanan ke masjid akan diangkat satu darjat dan langkah kiri akan dihapus satu dosa.

23. PAKAI CELAK
Gunakan celak ismid (dari galian) kerana ia menguatkan penglihatan dan menumbuhkan bulu mata. Setiap malam dicalit tiga kali pada mata kanan dan kiri.

24. PANJANG PAKAIAN
Panjang pakaian , jubah atau seluar seorang muslim adalah antara setengah betis dan tidak melebihi buku lali .

25. SOLAT FARDHU BERJEMAAH
Solat fardhu berjemaah di masjid dibayar 27 kali lipat dari solat sendirian di rumah. Jika anda waras dan sempurna akal, di manakah anda akan solat?

26. MENGUAP
Menguap adalah dari syaitan. Bila rasa hendak menguap, tahanlah atau tutuplah mulut dengan belakang tangan kerana syaitan akan masuk melalui mulut.

27. MENYIMPAN JANGGUT
Memotong misai dan menyimpan janggut. Lebih afdal dengan jambang sekali. Diberi pahala amal berterusan selama menyimpannya.

28. JANGAN MENGHADAP KIBLAT KETIKA BUANG AIR
Jangan menghadap / membelakang Kiblat ketika buang air kecil / besar. Dibolehkan bila dalam bangunan, itupun kalau terpaksa.

29. WARNA PAKAIAN RASULULLAH
Disunatkan memakai pakaian berwarna putih kerana Rasulullah SAW menyukai pakaian berwarna putih.

30. POSISI TIDUR
Posisi tidur yang dianjurkan ialah mengereng di atas rusuk kanan, muka dan badan mengadap kiblat dan tapak tangan kanan di bawah pipi.

31. MINUM LEPAS MAKAN
Lepas makan nasi jangan terus minum. Tunggu sebentar anggaran selama berjalan 40 langkah barulah minum.

32. TIDUR SEBELUM ZOHOR
Tidur sebentar sebelum Zohor kerana ianya membantu ibadah di malam hari dan bangun sebelum gelincir matahari untuk solat Zohor.

33. BERDIRI HORMAT
Rasulullah SAW membenci perbuatan orang bangun dari tempat duduk dan berdiri memberi hormat apabila baginda lalu atau masuk ke suatu majlis.

34. PAKAIAN BERWARNA
Dilarang memakai pakaian warna kuning kemerahan seperti yang dipakai oleh sami Hindu / Buddha khususnya bagi lelaki.

35. MAKAN DENGAN ORANG MISKIN
Rasulullah SAW suka memberi makan atau makan bersama orang miskin. Jika kita makan bersama orang miskin, hendaklah kita mendahulukan mereka.

36. MENU RASULULLAH
Rasulullah SAW membuka menu sarapannya dengan segelas air sejuk yang dicampur dengan sesendok madu asli.

37. PEMBERIAN YANG TIDAK BOLEH DITOLAK
Ada 3 pemberian yang tidak boleh ditolak iaitu bantal, minyak wangi dan susu.

38. KETAWA RASULULLAH
Ketawa Rasulullah SAW hanyalah senyuman.

39. MINUMAN RASULULLAH
Minuman yang paling disukai oleh Rasulullah SAW adalah minuman yang manis dan dingin.

40. HISAP AIR DALAM HIDUNG
Ketika membersihkan diri setelah bangun tidur jangan lupa menghisap air ke dalam hidung 3x kerana syaitan bermalam dalam lubang hidung.

41. BERI MAKAN ANAK YATIM
Nabi SAW suka memberi makan anak yatim. Sesiapa yang duduk makan bersama anak yatim dalam satu bekas, syaitan tidak akan menghampiri bekas tersebut.

42. LARANGAN PAKAI CINCIN
Dilarang memakai cincin di jari telunjuk dan jari tengah.

43. BANGUN TIDUR
Nabi SAW bangun tidur lalu duduk seraya mengusap muka dengan telapak tangan agar hilang ngantuknya dan membaca doa bangun tidur.

44. KONGSI MAKANAN
Jangan kedekut berkongsi makanan. Nabi SAW suka makan makanan yang banyak tangan memakannya.

45. 4 RAKAAT SEBELUM ZOHOR
Solat 4 rakaat setelah gelincir matahari sebelum zohor. Saat itu pintu langit dibuka untuk menerima amal soleh dan tertutup ketika solat zohor.

46. ISTIGHFAR
Nabi SAW beristighfar kepada Allah mohon keampunan dosa dan bertaubat setiap hari lebih dari 70 kali.

47. JANGAN MENCACI MAKANAN
Jangan mencaci makanan. Jika suka, makanlah , jika tidak suka biarkan sahaja.

48. APABILA BERTAMU
Apabila bertamu, jangan berdiri memberi salam di depan muka pintu tetapi dari sisi agar terpelihara pandangan dari melihat terus ke dalam rumah.

49. JAWAB SALAM DALAM TANDAS
Tidak diperkenan menjawab salam ketika di dalam tandas kerana ada lafaz Allah dalam kalimah jawab salam. Cukup dengan berdehem atau isyarat suara.

50. MAKANAN PANAS
Rasulullah SAW melarang meniup makanan panas. Hendaklah biarkan sejuk sedikit hingga mudah untuk dimakan.

51. GILIRAN MINUM
Jika berkongsi minum dalam satu bekas atau botol, hendaklah memberi giliran minum yang berikut kepada orang yang di sebelah kanan.

52. 3 AMAL
Nabi SAW menasihati jangan meninggalkan 3 amal iaitu puasa 3 hari sebulan (afdal 13,14,15 hb Hijrah), solat Dhuha dan solat sunat Witir.

53. JANGAN TIDUR MENIARAP
Jangan tidur meniarap kerana ia adalah posisi tidur ahli neraka dan yang dibenci Allah.

54. CARA PEGANG MISWAK
Miswak dipegang dalam keadaan jari kelingking dan ibu jari di bawah miswak dan jari lain di bahagian atas.

55. DUA RAKAAT SEBELUM SUBUH
Dua rakaat sunat sebelum solat fardhu Subuh itu adalah lebih baik dari dunia dan segala isinya....

Makanan yg sedap di Kota Damansara



Boleh dapatkan dessert yg #sedapnakarwah ni di 
BAJUFOUNDRY & CO BOUTIQUE CAFE 
No. 41&43 1st floor, 
Jalan PJU 5/21 THE STRAND KOTA DAMANSARA.
*butik berhadapan dgn Zawara
Tue-Sun (11am-8pm)


Antara dessert yg terlajak laris!!


[Dessert yg #sedapnakarwah]

Makan masa sejuk mmg best!!
Flavour:
Coklat/strawberry/blueberry

Boleh dapatkn di 

1)BAJUFOUNDRY & CO BOUTIQUE CAFE 
No. 41&43 1st floor, 
Jalan PJU 5/21 THE STRAND KOTA DAMANSARA.

Landmark:berhadapan dgn Zawara
Tue-Sun (11am-8pm)

Di STADIUM MALAWATI SHAH ALAM 
1&2NOV 
section E booth no.20




Coklat untuk Anniversary


22/10/14 - Wording: Hepy 2nd anniversary.
Chocolate box with exclusive box(book style) 
Ordered by someone to someone special..Nama biarlah rahsia. Pos ke penang..
terima kasih kerana mengunakn khidmat @reitdelicious #sayajual #coklat #gift #homemadechoc#homemade #specialgift #visitmyig #isell





Feedback coklat yg di pos


20/10/14- Alhamdulillah. . Dgn izin Nya.


Chocolate for someone special


Chocolate box with exclusive box(book style)

Ordered by someone to someone special..Nama biarlah rahsia.
Biru2 ni utk lelaki la...Org JOHOR. esok sy pos. .terima kasih mengunakan khidmat @reitdelicious 

Chocolate box (rectangle)
Blue. White. Brown colour
Keseluruhannye boleh di makan.

any short message..
with exclusive box


Whatsapp 0176947400

Thursday, October 16, 2014

Siniadafest - Stadium Malawati Shah Alam

[Jumpa @reitdelicious di sana ye!!]



Ramai selebriti yang akan turut serta sebagai Vendor di #SiniAdaFest 
Jom join!! Shopping & music fest di Stadium Malawati Shah Alam

#IniBukanFestBiasa #shahalam #msushahalam #uitmshahalam #uniselshahalam #subangjaya #lembahklang #klang #sayajual #sayajualtudung #sayajualbaju #klfest #selangor #malaysia #shoppingfest

Friday, October 10, 2014

Thank you!!


10/10/14 - Ordered by Shuhada 
30pcs Baby cakes in bouquet,
Too-much chocolate macaron tower.. n
30cup cheese bdebah (blueberry flavour) for birthday (candy buffet)
Merci!! 

*WHATSAPP 0176947400 utk sebarang pertanyaan.tq





My Gorgeous Cakes in Bouquet.

Baby cakes in bouquet (30pcs chocolate cake)
Theme: white n cream.
For Candy buffet






*sebarang pertanyaan WHATSAPP 0176947400.tq 

suka..??